💻 Activation Code: -30% на Start -30% на Start -30% на Start
Дізнатися більше
18.07.2022
3 хвилин читання

Чи треба знати програмісту історію ЕОМ, машинний код і вміти працювати з низькорівневими мовами?

Є величезна кількість тем, якими ви можете володіти. Чим їх більше, тим краще ваш кругозір. Але все зводиться виключно до вашим бажанням. Якщо ви хочете вивчити історію ЕОМ – будь ласка. Чи буде це підвищувати ваш культурний рівень і дозволяти робити більш складні висновки? Так. Ймовірно, вам буде простіше припустити, куди йде розвиток комп’ютерної техніки. Ви можете блиснути знаннями перед колегами-програмістами. Можливо навіть, ви заслужите в компанії звання ерудита. Чи буде це турбуватися в роботі програміста? Однозначно ні. На вашу роботу і зарплату такі знання ніяк впливати не будуть.

Які знання потрібні у роботі?

Знання машинного коду і низькорівневих мов, на відміну від історичних моментів, теоретично вам можуть стати в нагоді в роботі. Наприклад, якщо ви Embedded-розробник або працюєте з комп’ютерним залізом, низькорівневі мови — частина вашої професії. Такі знання будуть гарною підмогою, а іноді вони просто необхідні, якщо ви розробник додатків, які дуже чутливі до продуктивності (наприклад, відеоігор, стрімінгових сервісів, високонавантажених систем та ін.).

Підпишись на наш Ютуб-канал! Корисні відео для програмістів вже чекають на тебе! YouTube
Обери свій курс програмування! Шлях до кар’єри програміста починається тут! Подивитись

Якщо ж ми говоримо про програмістів, які пишуть на мовах високого рівня (веб, ентерпрайс розробка та інші, де не потрібні надмірні навантаження), то вам знання низкоуровневого програмування не знадобиться. Більш того, ви його дуже швидко забудете. Програмісти високорівневих мов зазвичай взагалі не знають, для якого саме заліза пишуть, як буде воно виглядати і які на нього є обмеження. Тому тут можна сміливо говорити, що знання низкоуровневого програмування вам точно не знадобиться. Може бути в якісь моменти, наприклад, ви будете писати pet-проект, від вас будуть потрібні такі знання. Але і це дуже сумнівно.

Додати коментар

Ваш імейл не буде опубліковано. Обов'язкові поля відзначені *

Зберегти моє ім'я, імейл та адресу сайту у цьому браузері для майбутніх коментарів