💻 Activation Code: -30% на Start -30% на Start -30% на Start
Дізнатися більше
05.08.2022
2 хвилин читання

Як вибрати свою мову програмування?

Сергій Немчинський

Найважливіше, що ви повинні запам’ятати: ви вибираєте не мову програмування, ви вибираєте професію. Спочатку ви вибираєте чим хочете займатися, а потім мову, але ніяк не навпаки. Програміст – це не одна професія. Це може бути frontend- або backend-розробка, мобільна розробка, розробка систем data science, QA, devops і ще безліч інших професій.

Часто так буває, що у вашій ніші мова програмування всього одна, тому навіть вибирати не доводиться. Тобто якщо ви пішли в мобільну розробку і хочете працювати з технікою apple, то у вас всього одна мова – swift. Якщо ви хочете розробляти ентерпрайз додатки, вибір у вас теж не великий – Java і трохи .Net.

Вибираємо професію, а не мову

А ось яку вибрати професію – залежить від того, що вам подобається, що вас пре. Можливо, ви хочете, щоб результат вашої роботи був «видимим», щоб можна було ткнути пальцем і сказати: «Це я зробив!», Тоді це frontend і мобільна розробка.

Можна йти і від зворотного – що вам не подобається. Якщо вам не подобаються графічні редактори і ви не хочете прискіпливо рухати кнопочки до «ідеального» стану, значить мобільна розробка і frontend – не ваше. Тому що в цих сферах рано чи пізно ви зіткнетеся з усією цією графікою.

Можна орієнтуватися і на стабільність або хайповість напрямку. Наприклад, Java максимально стабільна і трохи нудна, а ось в мобільній розробці і frontend дуже швидко все змінюється, багато цікавих технологій. Якщо вас пре двіжуха, то вибір відповідний.

Тому вибирати мову програмування – дурна затія. Вибирайте спеціальність.

Додати коментар

Ваш імейл не буде опубліковано. Обов'язкові поля відзначені *

Зберегти моє ім'я, імейл та адресу сайту у цьому браузері для майбутніх коментарів